Design interior modern în stil mansardă: idei și tendințe pentru 2021


noiembrie 28, 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Amenajari,ParchetO mansardă modernă presupune o combinație abilă de caracteristici de stil cu elemente șic și imaginație creativă de designer. Combinația de materiale tradiționale, cum ar fi metalul, cărămida, betonul și lemnul, cu un decor mai sofisticat și scump s-a dovedit a fi o modalitate excelentă de a revitaliza un crescătoriu pierdut, făcându-l mai modern și mai confortabil.

Astăzi este la modă să combinați grinzi aspre cu mobilier auriu, o lampă în stil Tiffany cu o comodă de tip craquelure. Utilizarea textilelor calde, a plantelor vii, a elementelor de mobilier în stil retro, multă lumină moale, nu este mai puțin relevantă.

Vă sugerăm să examinați mai îndeaproape cele mai critice aspecte ale unui stil loft modern în 2021.

Stiluri de amestecare

Loftul anterior gotic și îndrăzneț, cu pereți de cărămidă roșie și corpuri de instalații sanitare, este transformat într-un loft mai ușor, mai inteligent, familiar, în care elementele feminine devin mai vizibile. Astăzi acest stil este o bază excelentă la care puteți adăuga detalii despre alte direcții de proiectare. Și aici, oferim două opțiuni pentru dezvoltarea conceptului:

 • Reduceți industrialismul pronunțat prin adăugarea de stiluri „acasă”, unde există multe texturi și textile confortabile . Loftul se simte excelent cu designul scandinav și poate arăta excelent lângă clasicii britanici sau boho-ul laconic.
 • Joacă-te cu contrastele . De asemenea, puteți folosi cu succes podul ca sol pentru experimente interesante în interior. Brutalitatea texturilor acestui stil funcționează excelent cu motivele country, vintage și chiar baroce. Cea mai recentă tendință este de a combina mansarda cu stilul modern la mijlocul secolului.

Mai puține detalii, mai mult spațiu

O mansardă într-un interior modern presupune un spațiu liber, la scară largă, confortabil, care nu este împovărat cu detalii inutile. Nu trebuie să-ți mobilezi apartamentul cu dulapuri voluminoase și noptiere inutile, transformându-l din greșeală într-un depozit industrial. Este suficient să vă gândiți la sistemele de stocare spațioase ascunse în mod competent.

O nouă privire asupra culorii

Schema de culori monocromă a unei mansarde clasice este uneori obositoare și deprimantă pentru psihic. Dar culorile strălucitoare utilizate de obicei în interiorul camerelor pentru copii nu corespund temei industriale a stilului. Prin urmare, designerii recomandă să acorde preferință tonurilor frumoase și nobile ca accente, inclusiv:

 • Vin;
 • Ultramarină;
 • Violet;
 • Violet;
 • Smarald;
 • Teracotă;
 • Maro.

Culori „răcoritoare” – menta, lămâia delicată, fildeșul, turcoazul vor fi, de asemenea, adecvate. Această paletă va revigora atmosfera familiară și va dilua perfect monocromul de bază.

Tonurile și texturile pământului care imită metalul, lemnul, frunzele rămân relevante. Culoarea argilă, gri-maroniu, verde intens va crea atmosfera ideală pentru relaxare sau meditație.

Ferestre mari

Una dintre cele mai bune tendințe moderne în designul interior este ferestrele panoramice mari. Opțiunile cu cadre și diviziuni vor fi deosebit de relevante pentru un loft. O peliculă transparentă colorată pe ochelari individuali va crea un aspect iluzoriu al vitraliilor, umplând spațiul cu lumini multicolore.

Tavanele înalte și multă lumină solară vă vor permite să crească diverse plante cu efect de seră care arată spectaculos și armonios lângă sticlă, fier și grinzi. 

Bohemian Loft

Astăzi, poate cea mai rafinată, scumpă și cea mai spectaculoasă versiune a unui loft modern. Acest stil este dominat de mobilier de elită și articole de decor luxoase – vaze originale, picturi exclusive, sifoniere scumpe și canapele retro. Dar nu uitați, simțul gustului și al proporției este cheia unui design frumos și elegant. Aici este important să nu exagerați cu boemismul și să păstrați discreția și ușurința împrejurimilor.

Frescele în loc de zidărie

Frescele sunt un alt element interesant al interiorului, în stilul unei mansarde boeme. Pictura frumoasă pe perete va înlocui cu succes zidăria tradițională, conferind camerei o personalitate individuală și umplând-o cu o atmosferă unică. Următoarele opțiuni sunt la modă:

 • Modele și ornamente stilizate;
 • Motive tropicale;
 • Păsări;
 • Peisaje spectaculoase;
 • Flori mari;
 • Animale în schema de culori originală.

Amestecarea metalelor

În 2021, decorul eclectic realizat din diverse metale precum aurul, argintul, cuprul, staniu va fi deosebit de relevant. Metalul maro și argintul se potrivesc unul cu celălalt, de exemplu bronz, fier și aur. Cu toate acestea, designerii nu recomandă amestecarea a mai mult de trei tipuri de metale într-o singură cameră. Găsirea echilibrului perfect este esențială; în caz contrar, decorul poate fi prea intruziv și plictisitor.

Uși glisante

Ușile glisante sunt un detaliu caracteristic unui mansardă familiară, care rămâne, de asemenea, în tendințe. Dar, în 2021, proiectele lor aspre și brutale vor trece la altele mai laconice și sofisticate. Astfel de uși sunt perfecte pentru apartamentele mici, deoarece, spre deosebire de ușile batante, nu ocupă mult spațiu în trecătorii relativ îngustați.

Biofilie în interiorul unei mansarde

Biofilia este o tendință modernă, a cărei esență este combinația armonioasă de design elegant și elemente naturale. Grija pentru mediu astăzi nu este doar o modă, ci în primul rând o necesitate. În 2021, designerii recomandă să acorde o atenție deosebită spațiilor care:

 • Include culori naturale, texturi și forme;
 • Au acces gratuit la lumina naturală, optimizează sursele artificiale;
 • Construite din materiale ecologice, au mobilier natural;
 • Asigurați o calitate bună a aerului (umidificare, ionizare, purificare);
 • Au condiții acustice și termice confortabile.

Reciclarea lemnului poate fi utilizată pentru a realiza scaune, mese și podele. Plantele contribuie la estetica organică a casei dvs. păstrând în același timp spațiile curate și durabile.

Tendința pentru negru

Proiectanții prezic că în 2021 va exista mai mult negru în interior decât oricând! Suprafețele mate vor fi deosebit de relevante. Pereții negri, mobilierul sau decorul vor face spațiul din mansardă și mai elegant și mai luxos. Dar este esențial să înțelegem că numai o combinație competentă de culori și plasarea corectă a accentelor vor da efectul scontat.

Un pariu sigur este să folosiți contraste alb-negru în decor. Acesta poate fi un imprimeu chevron pe un covor, blaturi de marmură alb-negru sau plăci din baie, mobilier tapițat sau textile care combină aceste două culori.

Puteți experimenta stilurile de interior după cum doriți: amestecați, îmbunătățiți, reîmprospătați, rămânând în tendințe. Într-un fel sau altul, stilul loft, ca orice altă direcție de design, nu va ieși niciodată din modă complet, deoarece orice designer profesionist îl poate adapta cu pricepere la tendințele moderne. Doar anumite decizii pot fi uitate. Dar fanii înfocați ai stilului, în vechea sa masură familiară cu cărămizi roșii, cabluri deschise, lămpi masive și tavane din beton, pot rupe cu ușurință tendințele și se pot juca după propriile reguli.