Cum să alegi parchetul laminat – Ghidul cumpărătorului


aprilie 5, 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Informatii Parchet Folie Plinta


Stejar-alb-Elton-EPL137-EGGER-Pardoseala-laminat¦-montata

Dacă doriți să aflați mai multe despre parchet, probabil că aveți în vedere înlocuirea podelei actuale cu ceva mai atrăgător, mai vibrant și original. Da, aceasta va fi alegerea perfectă, dar permiteți-ne să vă prezentăm acest tip frumos de pardoseli din lemn de esență tare.

Originea parchetului

Parchetul provine, la fel ca multe alte lucruri mari și idei, din secolul al XVII-lea, Franța. Cele mai populare printre cei mai bogați francezi, plăcile de marmură din familia regală au fost foarte greu de întreținut și o spălare constantă ducea la putrezirea articulațiilor din lemn de sub podele de marmură. În 1684 a fost folosit un tip nou de parchet la Château Royal din Versaille, dar în zilele noastre acest nume este asociat cu panouri de pardoseală (blocuri).

Istoria podelelor laminate

Parchetul laminat este fabricat dintr-un material care a fost folosit pe diverse suprafețe la începutul anilor 1920. Inițial, nu a fost suficient de puternic pentru a fi utilizat în pardoseli, dar, de-a lungul timpului, inovațiile în procesul de fabricație au îmbunătățit produsul finit și l-au făcut din ce în ce mai durabil. Prima podea laminată a fost inventată în Suedia, în 1977 de către o companie numită Perstorp. În 1984 au început să comercializeze acest produs în Europa sub numele de Pergo, iar la mijlocul anilor 90 s-a extins și în Statele Unite. Astăzi cuvântul “Pergo” este aproape sinonim cu podelele laminate, deși există și alți producători ai acestui material.

Construcția și fabricarea

Cele mai comune specii utilizate în fabricarea de parchet sunt: ​​stejar, nuc, paltin, cireș, dar, uneori, mahonul și alte specii exotice de lemn pot fi folosite în producția de parchet mai scumpă.În afară de speciile de lemn folosite la realizarea parchetului, trebuie să vă decideți dacă doriți parchet masiv sau laminat. Primul este confecționat din bucăți de lemn masiv, iar cel laminat este format din particule din de lemn. Indiferent dacă alegeți parchetul din lemn masiv sau laminat, trebuie să aveți în vedere că nu există nici o diferență în aspectul final al podelei.
Mulți oameni apreciază estetica podelelor laminate, adăugând calitate și valoare locuințelor și oferind un aspect modern și rafinat. Parchetul laminat reprezintă alegerea perfectă atunci când vine vorba de pardoseli. Este o soluție pentru bugetul oricărei persoane, este foarte durabil, dar cel mai important, poate fi montat fără prea multe instrumente și fără un ajutor profesionist. Cele mai multe dintre modelele de parchet laminat sunt instalate doar prin îmbinarea plăcilor – fără alte elemente de fixare. Dar, ce-i mai greu decât alegerea parchetului perfect pentru camera ta, atunci când ai o gamă foarte largă în față? De aceea am scris acest ghid, pentru a te ajuta să iei decizia potrivită!

De ce sa alegem parchet laminat?

Stejar-Alvados-EPL095-EGGER-Pardoseala-laminat¦-montata Stejar-alb-Elton-EPL137-EGGER-Pardoseala-laminat¦-montata Stejar-Waltham-alb-EPL123-EGGER-Pardoseala-laminat¦-montat Stejar-Nord-cognac-EPL100-EGGER-Pardoseala-laminata-montata

Pe lângă faptul că are un design deosebit și că este foarte accesibil ca și preț, parchetul laminat are și alte calități prin care primează: este un izolant termic și fonic, oferind astfel un aspect cald locuinței dumneavoastră, este rezistent la uzură, fiind foarte ușor de întreținut, se curăță rapid și ușor, cu ajutorul unui simplu mop, alături de multitudinea de substanțe speciale pentru întreținerea și curățarea parchetului. Un alt aspect foarte important este rapiditatea și simplitatea cu care se montează; un profesionist poate monta parchetul laminat într-un apartament în doar câteva ore! Se poate monta fără adeziv – cu ajutorul sistemului de montare tip click.

Parchetul laminat este disponibil într-o gamă foarte variată de culori și modele. Puteți găsi modele care imită lemnul (stejar, fag, nuc, frasin, arțar, brad, bambus etc.) dar și culori uni diversificate (roșu, albastru, galben, verde etc.)
Suprafața parchetului laminat se comportă mult precum podele din vinil, fiind perfect rezistent la apă, dacă este bine îmbinat.
Uneori, în mod eronat alte tipuri de parchet iau denumirea de „laminat”, tocmai de aceea, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte: În primul rând, podelele laminate sunt alcătuite lemn presat. În al doilea rând, partea de sus ia imaginea lemnului, deoarece este o fotografie precisă acoperită într-un strat clar, foarte rezistent la uzură.
Materiale: Particulele de lemn sunt supuse unei presiuni foarte ridicate pentru a forma foi. Aceste foi au o imagine foto realistă a lemnului adăugată în partea de sus și această imagine este acoperită cu un strat puternic, rezistent la uzură. Acest strat constă într-o foaie de plastic rezistentă, subțire și transparentă, aceasta reprezentând suportul dintre straturile inferioare delicate și elementele exterioare, cum ar fi umiditatea, razele UV și zgârierea.

Montaj Parchet laminat.

Beneficiază de o instalare foarte simplă. Plăcile se conectează pur și simplu între ele
Tâmplărie: Sistemul de montare tip click este un stil comun de îmbinare a plăcilor de parchet laminat.
Substrat: Ca toate podelele, parchetul laminat are nevoie de un substrat solid. În unele cazuri, atunci când podeaua nu este adecvată, un substrat intermediar de placaj subțire poate fi instalat deasupra substratului și sub suportul de spumă.

Prețuri Parchet Laminat.

Prețurile: Pardoselile laminate sunt destul de ieftine în comparație cu podelele din lemn de esență tare, lemn prelucrat și pardoselile din piatră.
Avantajele și dezavantajele majore: Un avantaj al pardoselilor laminate este faptul că sunt ușor de curățat și, în mod surprinzător, sunt foarte rezistent la zgârieturi. Numai pentru acest lucru, parchetul laminat poate fi o podea foarte bună pentru persoanele care dețin animale de companie. Principalul dezavantaj al acestuia, este faptul că apa poate provoca umflarea podelei, dacă acesta nu este îmbinat corespunzător.

Întreținere Parchet.

Păstrarea pardoselii laminate curată nu poate fi mai ușoară – nu este nevoie de lacuri, ceară, sau substanțe chimice speciale de curățare. În primul rând, utilizați un mop din micro fibră pentru un curățare uscată și pentru a ridica toate particulele fine de praf și părul animalelor de companie. Apoi, aspirați sau îndepărtați particulele de murdărie mai grele, cum ar fi alimentele. Dacă aveți copii care tind să se joace pe jos, atunci veți ști importanța de a nu utiliza produse de curățare cu substanțe chimice dure. Acolo sunt podele laminate foarte bune. Pentru petele încăpățânate, vă recomandăm să folosiți un produs neabraziv special conceput pentru podele din lemn stratificat.