Ce se pune sub parchet laminat?


noiembrie 8, 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Informatii Parchet Folie Plinta


Ce se pune sub parchet laminat?

Ce se pune sub parchet laminat?

O intrebare la care sunt multe raspunsuri, dar putine sunt cele care si explica de ce sa punem folie perforata sau de ce sa punem folie aluminizata. Daca plecam de la intrebarea care este mai buna si nu luam in considerare situatia data, ne vom insela amarnic, de exemplu daca intrebati in magazin care este mai bun, 99% raspunsul este polistiren extrudat insa o sa vedeti mai jos ca sunt situatii unde nu este tocmai indicat acest tip de izolatie.

Mai exact, in functie de situatie se poate pune altceva. Va prezentam in continuare situatii posibile si solutiile:

1. Podea din sapa dreapta : Aici se recomanda poliestiren extrudat (Izofloor ) cu grosime de 3, 5, sau 6 mm.
Cum alegem grosimea? Simplu, pe zona rece precum un parter alegem  5 sau 6 mm, iar pe etaj unde podeaua este mai calda alegem  3mm. Mai sunt cazuri in care avem nevoie sa ne ridicam un pic si atunci chiar daca este etaj putem sa mergem pe 6 mm. Tot aici se poate pune si folie polistiren expandat de 3 mm sau 5 mm, o grosime mai mare aduce si o izolare mai mare, dar si o preluare mai buna a denivelarilor. Daca tot suntem la diferente de nivel sa terminam sectiune si cu ideea de a pune doua sau mai multe folii, una peste alta. Da, se poate, insa maxim doua, una pusa intr-o directie, iar ceallat invers ,dar nu mai mult de doua. Daca nivelul de ridicare este foarte mare recomandam poliestiren extrudat de constructii cu putina sapa autonivelanta peste si apoi folie + parchet laminat.

Polistiren Pentru Parchet 3 mm

Polistiren Pentru Parchet 3 mm

Ce se pune sub parchet laminat?

2. Podea cu denivelari mai mari de 3-5 mm recomandam indreptarea cu sapa autonivelanta si apoi montajul parchetului, altfel riscam sa avem zone unde parchetul scartie si chiar se va deplasa din click, indiferent de marca parchetul laminat este o podea flotanta, mai exact o podea care lucreaza pe toata suprafata ei in functie de greutatea pusa sau de diferentele de temperatura.

3. Podea din lemn peste pamant, intalnim cazul acesta la casele vechi de la tara unde podeaua este facuta la o inaltime de cativa centrimeti fata de pamant, aici este cazul pentru folie aluminizata, acatesa are rolul de a bloca umezelea sa ajunga la parchet, ea trebuie lipita longitudinal si nu din loc in loc , cu banda adeziva din hartie. Suprafata cu aluminu se pune pe partea care face contact cu dusumeaua, nu pe partea cu parchetul. Aceasta folie se mai poate folosii in situatii unde  sapa este inca umeda si se doreste montajul urgent al parchetului laminat, situatie intalnita la expozitii, unde totul trebuie facut foarte repede, dar nu este nici de lunga durata, maxim 15 – 30 zile.

 

Ce se pune sub parchet laminat?

4. Podea incalzita cu apa sau electric, aici recomandam folia perforata, acesta dispune de gauri care permit ca incalzirea sa functioneze cat mai repede de la pornire, pot sa spun ca si aici este o discutie destul de interesanta. Faptul ca folosim acesta folie perforata face ca nivelul de caldura sa ajunga mai repede la parchet insa acest lucru dauneza parchetului. Acesta trebuie sa se incalzeasca treptat si nu brusc, daca ma intrebati pe mine eu as alege chiar polistiren extrudat de 3mm in astfel de situatii chiar daca incalzirea se va face ceva mai lent  va ajuta parchetul pe termen lung. Poate sa fie o discutie de randament, insa cum am mai spus este important ca parchetul sa nu se incalzeasca brusc pentru ca riscam sa avem o dilatare brusca care sa duca parchetul in situatia de a se desprinde din click.

5. Izolare fonica si izolare termica. Sigur ca pentru o antifonare cat mai buna am alege pluta, acesta ca si alte materiale au o izolare fonica deosebita, dar si una termica singurul dezavantaj la aceste materiale este umiditatea si absortia acestia, poliestirenul extrudat este singurul care le imbina cel mai bine pe toate fie de la Arbiton, ZGS sau EGGER.

Ce se pune sub parchet laminat?

Am scris acest articol dupa o experienta de peste zece ani in vanzari parchet laminat si mii de metrii montati in toata Romania. De la sali de scoala, la studiouri de muzica, am gasit solutii si clientii nostri au fost extrem de multumiti. Experienta dovedita in teren este cea care ne-a dus la aceste concluzii. Sigur ca orice producator vrea sa-si vanda marfa si iti poate spune ca folia aluminizata este buna la incazirea in pardoseala :), chiar asa?! Noi le vindem pe toate si asa am reusit, prin montaje in diferite situatii sa ne dam seama care este mai buna si pentru ce situatie.

In speranta ca am raspuns in mare la intrebarea “ce punem sub parchet?” asteptam comentariile dumneavoastra, dar si provocari noi cu situatii inedite unde putem sa gasim impreuna solutii tehnice adecvate.

Multi spun ca parchetul laminat este o podea low cost sau nu de lunga durata, gresit, un parchet laminat montat necorespunzator este intradevar o problema, insa unul montat ca la carte va garantam ca rezista minimum 10 -15 ani in orice locatie.